Categories

Disclaimer

De meningen ge-uit door medewerkers en studenten van de TU Delft en de commentaren die zijn gegeven reflecteren niet perse de mening(en) van de TU Delft. De TU Delft is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van hetgeen op de TU Delft weblogs zichtbaar is. Wel vindt de TU Delft het belangrijk - en ook waarde toevoegend - dat medewerkers en studenten op deze, door de TU Delft gefaciliteerde, omgeving hun mening kunnen geven.

Sander Otte

gave a talk in our department on Jan. 13. He introduced for us spintronics of individual atoms. Using STM techniques, he was able to position magnetic atoms on a semi-insulating substrate. With the same STM, he can run currents through the atoms revealing their excited spin states. The most fascinating part of his talk described how to catch a magnetic atom at the STM tip and run the current through another atom on the substrate.

Sander Otte graduated from Leiden and has been promoted there. He is presently post doc in NIST Maryland. More about him/his research can be found at http://www.nist.gov/cnst/otte.cfm.

 

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2011 TU Delft