Categories

Disclaimer

De meningen ge-uit door medewerkers en studenten van de TU Delft en de commentaren die zijn gegeven reflecteren niet perse de mening(en) van de TU Delft. De TU Delft is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van hetgeen op de TU Delft weblogs zichtbaar is. Wel vindt de TU Delft het belangrijk - en ook waarde toevoegend - dat medewerkers en studenten op deze, door de TU Delft gefaciliteerde, omgeving hun mening kunnen geven.

Sad news

I have learned today. Alex Savchenko, professor of condensed matter physics of University of Exeter, has passed away on Sunday as a result of a sudden heart failure. Strong, handsome man, always smiling friendly. Sportive: first dan in aikido. This could happen to anybody, not to him.

Alex Savchenko did quantum transpot under resonant conditions, studied interaction effects, Quantum Hall. Did many spectacular noise measurements. Last years was one of the leaders of graphene research in UK.

Me and my students have intensively collaborated with Savchenko and his team in 2002-3. There were more collaborative projects that we have postponed. Seems like indefinitely…

Grant rest, o Lord, to the soul of Thy servant Alexander.

 

 

 

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2011 TU Delft