Categories

Disclaimer

De meningen ge-uit door medewerkers en studenten van de TU Delft en de commentaren die zijn gegeven reflecteren niet perse de mening(en) van de TU Delft. De TU Delft is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van hetgeen op de TU Delft weblogs zichtbaar is. Wel vindt de TU Delft het belangrijk - en ook waarde toevoegend - dat medewerkers en studenten op deze, door de TU Delft gefaciliteerde, omgeving hun mening kunnen geven.

Tenth Lecture Advanced Statistical Mechanics

(posting back again)

was devoted to fluctuations. I’ve started with critical opalescence, discussed Gaussian model, relation to susceptibility, quantum fluctuations, and then fluctuations near critical point: Goldstone and upper critical dimension.

Quantum fluctuations would have to be done better: I must think how to do this next time. The rest of material went affordable, and I did not have a noticeable time problem. Also I got more positive signals from the audience. My hope is rising: perhaps I finally manage to finish this course.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2011 TU Delft