Categories

Disclaimer

De meningen ge-uit door medewerkers en studenten van de TU Delft en de commentaren die zijn gegeven reflecteren niet perse de mening(en) van de TU Delft. De TU Delft is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van hetgeen op de TU Delft weblogs zichtbaar is. Wel vindt de TU Delft het belangrijk - en ook waarde toevoegend - dat medewerkers en studenten op deze, door de TU Delft gefaciliteerde, omgeving hun mening kunnen geven.

Topological excitations

will become a part of the book on Advanced Quantum Mechanics I write with Jeroen Danon. I’m currently squeezing the material to a chapter devoted to superfluidity. It’s a difficult piece of writting: yet I dream it will be a good one.

The trick to implement the concept is to consider the superfluid in lower dimensions where vortices have finite energy and can be regarded as elementary excitations. I also hope to be able to say something about Feynmann’s roton variational function: a gem almost forgotten in modern education.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2011 TU Delft