Categories

Disclaimer

De meningen ge-uit door medewerkers en studenten van de TU Delft en de commentaren die zijn gegeven reflecteren niet perse de mening(en) van de TU Delft. De TU Delft is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van hetgeen op de TU Delft weblogs zichtbaar is. Wel vindt de TU Delft het belangrijk - en ook waarde toevoegend - dat medewerkers en studenten op deze, door de TU Delft gefaciliteerde, omgeving hun mening kunnen geven.

News about entropy

New submission: http://lanl.arxiv.org/abs/1408.3910

Rényi entropy flows from quantum heat engines
Mohammad H. Ansari, Yuli V. Nazarov

We evaluate Renyi entropy flows from generic quantum heat engines (QHE) to a weakly-coupled probe environment kept in thermal equilibrium. We show the flows are determined by two quantities: heat flow and fictitious disspation that manifest the quantum coherence in the engine. This pertains also the common Shanon entropy flow. The results appeal for revision of the concept of entropy flows in quantum non-equlibrium thermodynamics.

Be Sociable, Share!

Comments are closed.

© 2011 TU Delft