Categories

Disclaimer

De meningen ge-uit door medewerkers en studenten van de TU Delft en de commentaren die zijn gegeven reflecteren niet perse de mening(en) van de TU Delft. De TU Delft is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van hetgeen op de TU Delft weblogs zichtbaar is. Wel vindt de TU Delft het belangrijk - en ook waarde toevoegend - dat medewerkers en studenten op deze, door de TU Delft gefaciliteerde, omgeving hun mening kunnen geven.

Unveiling mysteries

with my Grenoble collaborators. Fresh submission.
How many quasiparticles can be in a superconductor?

Anton Bespalov, Manuel Houzet, Julia S. Meyer, Yuli V. Nazarov

Experimentally and mysteriously, the concentration of quasiparticles in a gapped superconductor at low temperatures always by far exceeds its equilibrium value. We study the dynamics of localized quasiparticles in superconductors with a spatially fluctuating gap edge. The competition between phonon-induced quasiparticle recombination and generation by a weak non-equilibrium agent results in an upper bound for the concentration that explains the mystery.

Be Sociable, Share!

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2011 TU Delft