Categories

Disclaimer

De meningen ge-uit door medewerkers en studenten van de TU Delft en de commentaren die zijn gegeven reflecteren niet perse de mening(en) van de TU Delft. De TU Delft is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van hetgeen op de TU Delft weblogs zichtbaar is. Wel vindt de TU Delft het belangrijk - en ook waarde toevoegend - dat medewerkers en studenten op deze, door de TU Delft gefaciliteerde, omgeving hun mening kunnen geven.

Julia Meyer

has been visiting tuesday-wednesday this week. She’s a faculty in Grenoble now, after being in Germany and a loong time in US. I like very much her serious, thorough and ingenious approach to theoretical physics: something rarely seen in her generation/our field.

She gave a talk about various aspects of 1d interacting electrons. I especially liked the last part devoted to ordering of classical electrons in 1d confining potential. It’s a beautiful and context-rich problem that I also touched many years ago.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2011 TU Delft