Categories

Disclaimer

De meningen ge-uit door medewerkers en studenten van de TU Delft en de commentaren die zijn gegeven reflecteren niet perse de mening(en) van de TU Delft. De TU Delft is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van hetgeen op de TU Delft weblogs zichtbaar is. Wel vindt de TU Delft het belangrijk - en ook waarde toevoegend - dat medewerkers en studenten op deze, door de TU Delft gefaciliteerde, omgeving hun mening kunnen geven.

Third Lecture Quantum Transport 2012

has hardly started yet, I have shown only 3-4 transparencies of this. The audience this year is very much listening, and posing interesting questions. I still have to learn how to respond to this without ruining the time schedule.

To give an example: we have been talking about the Aharonov-Bohm effect, quantum interference of an electron about a magnetic coil. That provoked a question: “Is the interference affected by the measurement of magnetic field in the coil?”. This is a splendid question that reflects most of physics like a water droplet reflects most of the Universe. I enjoyed answering, yet 20 minutes have gone…

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2011 TU Delft