Categories

Disclaimer

De meningen ge-uit door medewerkers en studenten van de TU Delft en de commentaren die zijn gegeven reflecteren niet perse de mening(en) van de TU Delft. De TU Delft is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van hetgeen op de TU Delft weblogs zichtbaar is. Wel vindt de TU Delft het belangrijk - en ook waarde toevoegend - dat medewerkers en studenten op deze, door de TU Delft gefaciliteerde, omgeving hun mening kunnen geven.

Quantum synchronization out

Alina and me have finally submitted our work on quantum synchronization, a contribution that revives some nice ideas from the golden age of Josephson quantum mechanics.

 

Please read it here.

Quantum synchronization and transresistance quantization in superconducting devices

 

Abstract:

We show theoretically the possibility of quantum synchronization of Josephson and Bloch oscillations in a superconducting device. One needs an LC oscillator to achieve exponentially small rate of synchronization errors. The synchronization leads to quantization of transresistance similar to that in (Fractional) Quantum Hall Effect.

Be Sociable, Share!

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2011 TU Delft