Categories

Disclaimer

De meningen ge-uit door medewerkers en studenten van de TU Delft en de commentaren die zijn gegeven reflecteren niet perse de mening(en) van de TU Delft. De TU Delft is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van hetgeen op de TU Delft weblogs zichtbaar is. Wel vindt de TU Delft het belangrijk - en ook waarde toevoegend - dat medewerkers en studenten op deze, door de TU Delft gefaciliteerde, omgeving hun mening kunnen geven.

Supercurrents in chiral channels originate from upstream information transfer: a theoretical prediction

This is the title of (relatively) new arxiv submission, first with Xiao-Li Huang.
It can be found here.

Abstract:
It has been thought that the long chiral edge channels cannot support any supercurrent between the superconducting electrodes. We show theoretically that the supercurrent can be mediated by a non-local interaction that facilitates a long-distance information transfer in the direction opposite to electron flow. We compute the supercurrent for several interaction models, including that of an external circuit.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2011 TU Delft