Categories

Disclaimer

De meningen ge-uit door medewerkers en studenten van de TU Delft en de commentaren die zijn gegeven reflecteren niet perse de mening(en) van de TU Delft. De TU Delft is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van hetgeen op de TU Delft weblogs zichtbaar is. Wel vindt de TU Delft het belangrijk - en ook waarde toevoegend - dat medewerkers en studenten op deze, door de TU Delft gefaciliteerde, omgeving hun mening kunnen geven.

PRL quasiparticles

The attempt to unveil quasiparticle mysteries has been finally published in PRL

Theoretical Model to Explain Excess of Quasiparticles in Superconductors
Anton Bespalov, Manuel Houzet, Julia S. Meyer, and Yuli V. Nazarov
Phys. Rev. Lett. 117, 117002 – Published 9 September 2016

ABSTRACT: Experimentally, the concentration of quasiparticles in gapped superconductors always largely exceeds the equilibrium one at low temperatures. Since these quasiparticles are detrimental for many applications, it is important to understand theoretically the origin of the excess. We demonstrate in detail that the dynamics of quasiparticles localized at spatial fluctuations of the gap edge becomes exponentially slow. This gives rise to the observed excess in the presence of a vanishingly weak non-equilibrium agent.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2011 TU Delft