Categories

Disclaimer

De meningen ge-uit door medewerkers en studenten van de TU Delft en de commentaren die zijn gegeven reflecteren niet perse de mening(en) van de TU Delft. De TU Delft is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van hetgeen op de TU Delft weblogs zichtbaar is. Wel vindt de TU Delft het belangrijk - en ook waarde toevoegend - dat medewerkers en studenten op deze, door de TU Delft gefaciliteerde, omgeving hun mening kunnen geven.

Classically Quantum

That was the lecture I gave today in the course Fairy Tales. Usually I give this one in the end of the whole course since I think it demonstrates very neatly the power of theoretical physics. Technically, it is about the correspondence between the classical 1d statistical mechanics and quantum mechanics. We looked at path integrals, transfer matrix methods, and learned that a sushi roll is better be sliced before consuming 🙂

Well, that was forth lecture I gave this week. Kind of a big and pretty tiring fluctuation :(.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2011 TU Delft